2015 Urap Üniversitelerin Alanlara Göre Sıralamasında Bölümümüz
2015 URAP Üniversitelerin Alanlara Göre Sıralamasında Bölümümüz

University Ranking by Academic Performance (URAP), geçen sene (2014) 2012 yılının verilerini kullanılmıştı. Bu sene 2013 yılının verilerine göre yeni sıralama yapıldı. Geçen sene olduğu gibi bu senede alanlara göre sıralamada Tarih Bölümleri, Arkeoloji Bölümleri ile birlikte değerlendiriliyor. Bölümümüzün (Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü) durumu, aslında her iki sonuca göre iyi değil. Bunda şüphesiz üniversitemizde Arkeoloji Bölümü’nün olmaması önemli bir rol oynuyor.
Geçen sene açıklanan 2012 yılına ait yayın vs.'ye dayanan alanlara göre sıralamada Bölümümüz 58. sırada kalmıştı. Bu sene açıklanan 2013 verilerine göre ise, tırmanış oldukça kayda değer; 25 puan sıçrayarak 33. sıraya oturduk. Ancak bununla iktifa etmeyip daha üst sıralara çıkmamız gerekmektedir. Hedefimiz, önümüzdeki iki yıl içinde ilk ona girmek. Bu hedefi gerçekleştirmek için katkı sağlayan/sağlayacak mesai arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ederiz.

Tarih Bölüm Başkanlığı