Balkanlar’ın Tarihi Mirasıyla Buluşma II [son Başvuru]
Balkanlar’ın Tarihi Mirasıyla Buluşma - II [Son Başvuru]

SAÜ TARİH TOPLULUĞU BALKANLAR & AVRUPA GEZİSİ İLANI
SAÜ Tarih Topluluğunun T.C Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen "Balkanların Tarihi Mirasıyla Buluşma" adlı projesinin bilimsel etkinlikleri ve akademik çalışmaları için çalışacak ekip belirlenmiştir. Projemizin bir parçası olan Balkanlar ve Avrupa üzerine yapılacak Teknik Gezi için ise yoğun bir talep alınmıştır. Bu talepler neticesinde gerekli incelemeler yapılmış, çalışmalar başlatılmış ve bu doğrultuda yapılan müracaatlar sonucunda; yalnızca 15 kişi ile sınırlı olan yurt dışında yapacağımız Teknik Gezi kontenjanımız yükseltilmiştir. Proje kapsamında Yurt Dışı gezimize katılmak isteyen öğrencilerden başvuru alınacaktır. Gezi güzergahımız: Bulgaristan, Saraybosna(Mostar, Blagay, Poçitel, Neum), Sırbistan(Belgrad), Montenegro(Karadağ,Bar), Trebinje, Suto More, Makedonya(Skopje,Ohri), Arnavutluk, Hırvatistan(Dubrovnik), Yunanistan olarak belirlenmiştir. Gezimizde dünya mirası listesinde yer alan birçok şehirle buluşulacaktır. Ulaşım, Konaklama, Sabah Kahvaltısı, Seyahat Sigortası (Özel Yurt Dışı Sağlık Sigortası), Transferler, Ülke Geçişleri dâhil kişi başı ücret 270 Avro’dur. Ödemeler 4 taksit halinde yapılabilecektir. 8 ülke üzerine yapılacak Teknik Geziye öğrenciler yukarıda saydığımız maddeler halinde her şey dahil olmak üzere aylık yalnızca 65 avroluk ödeme ile katılabileceklerdir. Katılımcılara Gri Pasaport (Devlet Tarafından Özel Yetkilendirme ile verilen Hizmet Pasaportu) temin edilecektir. Katılımcılara CV'lerine eklemek üzere YTB onaylı proje çıktısı verilecektir. Kontenjan sınırlıdır. Kontenjan dolduğunda başvuru kapatılacaktır. Gezi tarihi 1 Mayıs 2016 olarak belirlenmiştir. Kesin listeye alınacak isimler için son başvuru tarihi 31.12.2015’dir.

Müracaat: Prof. Dr. Lütfi Şeyban