Tarih Bölümü Derse Yazılma Duyurusu

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilen derse yazılma süreci ve işlemleri çerçevesinde ders kayıtlarını yapacak Tarih Bölümü öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, Tarih Bölümü’nün Sakarya Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi’nde yer alan program bilgileri çerçevesinde ve 8 yarıyıllık ders planına uygun olarak hareket etmeleri gerekmektedir. (Tarih Bölümü programı için bkz.

Derse yazılma sürecinde her bir yarıyılda alınması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin tercih edilmesi, özellikle seçmeli derslerde “dönemlik seçmeli ders”  adedince ilgili dönemden derse kayıt yaptırmaya özen gösterilmelidir.

Ayrıca transkriptten ders sildirme talebinde bulunmayı düşünen öğrencilerimiz var ise, bu öğrencilerin sildirmeyi planladıkları seçmeli dersin yerine aynı yarıyıldan farklı bir seçmeli dersi almış olmaları gerektiğinden, seçmeli ders tercihlerini bu planlamaya uygun yapmaları önem arz etmektedir.