Mezuniyet Aşamasındaki Öğrencilerin Transkriptten Ders Sildirme Süreci Hk.

Mezun aşamasındaki öğrencilerimizin transkriptten ders sildirme konusunda KOVİD-19 sürecinde kolaylık sağlanmıştır. Bu kapsamda ders sildirme dilekçesi tarih@sakarya.edu.tr bölüm e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin bölüme sundukları dilekçelerinde, üniversitenin belirlediği yönetmeliğe ve FEDEK kriterlerine uygun olmaları açısında bazı kriterler belirlenmiştir. Bu konuda öğrencilerimizin aşağıdaki kriterlere göre transkriptten ders sildirme talepleri dikkate alınacaktır.

Mezun aşamasındaki öğrenciler mezuniyet için gerekli bütün kriterleri* taşımalarının yanı sıra 240'dan fazla AKTS'ye sahiplerse, fazla AKTS'leri kadar seçmeli derslerini sildirebilirler.

*Öğrencilerin transkriptlerinde;

• Her dönem alınması zorunlu olan derslerin yer alması,
  • Ondokuz (19) Seçmeli Ders
  • İki (2) Üniversite Ortak Seçmeli Ders
  • Girişimcilik ve Proje Yönetimi Dersi
  • Bitirme Çalışması

yer almalıdır.

E-Posta ile Gönderilecek Belgeler;

• Transkriptten Ders Sildirme Dilekçesi [Ekte yer almaktadır]
  • Transkript

Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2020 Pazar Günü Saat: 24:00'a Kadar

NOT 1: Ders sildirme taleplerinin değerlendirilmesinde ders kodlarının ve ders adlarının yer aldığı Sakarya Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi için tıklayınız.

NOT 2: 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin ders sildirme talepleri final sınavları sonrasında belirlenecek takvim uyarınca yapılacaktır. Bu kapsamda yayınlanacak duyuruyu bekleyiniz.