Bölüm
Tarihçe

Bölümümüz, 1993 yılında Sakarya Üniversitesi'ne bağlı olarak Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. 1995-1996 akademik yılında I. öğretim, 1996-1997 akademik yılındaysa II. öğretim faaliyete başlamıştır.

Fen-Edebiyat Fakültesi'nin 26 Temmuz 2022 tarihli ve 31904 sayılı Resmî Gazete'de ilan edilen 5868 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla kapatılmasından sonra kurulan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Zengin akademik kadrosuyla faaliyet veren bölümümüz Lisans, Yüksek Lisans; Ortaçağ Tarihi, Yeniçağ Tarihi, Yakınçağ Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans ve Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi ve Doktora  eğitimi vermeyi sürdürmektedir.

Bölümümüzün eğitim dili Türkçe'dir. İsteğe bağlı ingilizce hazırlık sınıfımız bulunmaktadır.

Bölümümüz Eskiçağ Tarihi, Ortaçağ Tarihi, Yeniçağ Tarihi , Yakınçağ Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Genel Türk Tarihi ve Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi anabilim dallarından oluşmaktadır.