2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Ders Güncellemeleri

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Ders Güncellemeleri;
- 7. ve 8. yy Zorunlu Dersleri kaldırılmıştır.
- 7. ve 8. yy da Üniversite Ortak Dersi sayısı üç (3)'e çıkarılmıştır.
- 7. yy da iki (2) Üniversite Ortak Dersi yer alacaktır. Bunlardan biri olan Girişimcilik ve Proje Yönetimi dersini almadan öğrenci mezun olamayacaktır. Bu ders diğer bölümler ile toplu olarak belirli bir günde işlenecektir.
- Üniversite Ortak Dersleri, Cuma Günü 12:00-22:00 saatleri arasında işlenecektir.
- 5. ve 6. yy larda okuyan öğrencilerin Üniversite Ortak Derslerini üstten alabilmeleri için Cuma Günü ders programları boş bırakılmıştır. İsteyen öğrenciler bu günü Üniversite Ortak Dersleri ile doldurabilecektir.
- 6. ve 7. yy lardaki Türkiye Cumhuriyeti Tarihi I - II dersleri birleştirilerek 6. yy da Türkiye Cumhuriyeti Tarihi dersi olarak tek dönemde işlenecektir.
- 2. yy da yer alan Osmanlı Tarihi I (1300-1453) dersinin adı Osmanlı Tarihi I (1300-1520) olarak değiştirilmiştir.
- 3. yy da yer alan Osmanlı Tarihi II (1453-1622) dersinin adı Osmanlı Tarihi II (1520-1774) olarak değiştirilmiştir.
- 4. yy da yer alan Osmanlı Tarihi III (1622-1789) dersinin adı Osmanlı Tarihi III (1774-1908) olarak değiştirilmiştir.
- 5. yy da yer alan Osmanlı Tarihi IV (1789-1918) dersi kaldırılmıştır.
- 7. yy da yer alan Çağdaş Dünya Tarihi dersi kaldırılarak yerine 5. yy a Modern Dünya Tarihi dersi konulmuştur.

Statü Değiştiren Dersler
- 3. yy da Zorunlu olan Osmanlı Paleografya ve Diplomatikası dersi Seçmeli ders statüsüne geçirilmiştir.
- 3. yy da Seçmeli olan Tarih Bilimine Giriş dersi 1. yy Zorunlu dersi olarak değiştirilmiştir.
- 6. yy da Zorunlu olan Osmanlı Kültür ve Fikir Hayatı dersi Seçmeli ders statüsüne geçirilmiştir.
- 8. yy da Zorunlu olan 20. yy da Türk Dünyası dersi Seçmeli statüsüne geçirilmiştir.

Kaldırılan Dersler
- 5. yy da yer alan Yeniçağda Karadeniz Ticareti Tarihi dersi kaldırılmıştır.
- 6. yy da yer alan Osmanlı Devletinde Sosyal Yapı dersi kaldırılmıştır.
- 6. yy da yer alan Osmanlı-Kırım İlişkileri Tarihi dersi kaldırılmıştır.
- 7. yy da yer alan Osmanlı Devleti’nde Ayanlık dersi kaldırılmıştır.

Dönem Değiştiren Dersler
- 4. yy da Seçmeli olan Osmanlı Derbend ve Menzil Teşkilatı dersi 3. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.
- 3. yy da Seçmeli olan Dünya Ticaret Tarihi dersi 4. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.
- 3. yy da Seçmeli olan Ortaçağ Tarihi Kaynakları dersi 4. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.
- 6. yy da Seçmeli olan Arşiv Belgeleri dersi 4. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.
- 6. yy da Seçmeli olan Osmanlı Devlet Teşkilatının Kaynakları dersi 4. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.
- 4. yy da Seçmeli olan Osmanlı Bilim Tarihi dersi 5. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.
- 3. yy da Seçmeli olan Selçuklu Şehircilik Tarihi dersi 5. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.
- 6. yy da Seçmeli olan Beylikler Devri Türkiye Tarihi dersi 7. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.
- 7. yy da Seçmeli olan Sakarya Şehir Tarihi dersi 8. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.
- 7. yy da Seçmeli olan Tanzimat Sonrası Osmanlı Merkez Teşkilatında Reform dersi 8. yy Seçmeli dersleri arasına eklenmiştir.

Yeni Açılan Dersler
- 3. yy Eskiçağda Uygarlık ve Bilim Tarihi dersi Seçmeli olarak açılacaktır.
- 4. yy Kudüs Tarihi dersi Seçmeli olarak açılacaktır.
- 5. yy Sinemayla Avrupa Tarihi dersi Seçmeli olarak açılacaktır.
- 6. yy Anadolu’da Moğollar dersi Seçmeli olarak açılacaktır.
- 6. yy Eski Mısır Siyasi Tarihi dersi Seçmeli olarak açılacaktır.
- 6. yy Osmanlı Devletinin Toplumsal Tarihi dersi Seçmeli olarak açılacaktır.
- 6. yy Yeniçağda Osmanlılar ve Avrupa dersi Seçmeli olarak açılacaktır.
- 7. yy Osmanlı Devleti’nde Ordu ve Savaş dersi Seçmeli olarak açılacaktır.
- 8. yy Seyahatnamelerde Osmanlı Toplumu dersi Seçmeli olarak açılacaktır.