2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Başvuruları

2024-2025 Eğitim - Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Başvuruları

2024-2025 Eğitim - Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon derslerini almak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen tarihlerde SABİS üzerinden başvuru yapabilir.

Başvuru Tarihleri: 2-8 Eylül 2024
Başvuru Adresi :

• ●  Pedagojik formasyon eğtimine öğrenim süresi bakımından 3.yy da olan öğrenciler (daha önce başvuru yapmamış olanlar) başvuru yapabilir. Pedagojik Formasyon Eğitimine katılım zorunlu değildir.

• ●  Pedagojik formasyon eğitimine başvuracak öğrencilerin, başvuru döneminde Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının en az 2.00/4.00 olması gerekmektedir.

• ●  Bölümümüze ayrılan öğrenci kontenjanları 30'dur.

• ●  Başvuran öğrenciler en yüksek not ortalamasından başlayarak sıralanır ve belirlenen kontenjana göre eğitime kabul edilir. Not ortalamasının eşit olması durumunda YKS yerleşme puanı yüksek olan öğrenci kabul edilir.

• ●  Bu ön başvuru olup ders kaydı anlamına gelmemektedir. Pedagojik formasyon seçmeli derslerinin alınabilmesi için Akademk Takvimde belirtilen tarihlerde SABİS üzerinden derslerin seçilmesi gerekmektedir.

• ●  Pedagojik formasyon kapsamında alınan derslerin kredisi (40 AKTS), öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezuniyet için gereken 240 AKTS'ye dahl değildir. Ancak alınan pedagojik formasyon dersleri öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) içerisinde gösterilecek ve bu dersler genel ağırlıklı ortalamasına dahl edilecektir.

• ●  Pedagojik formasyon derslerini lisans öğrenim süresince tamamlayan öğrencilerin diplomalarının arka yüzünde "Pedagojik Formasyon Eğitimini tamamlamıştır." ifadesine yer verilecektir.

• ●  Bahar döneminde başvuru alınmayacaktır.
    Sorularınız için birim koordinatörümüz Arş. Gör. Mehmet Kerim ile iletişime geçebilirsiniz.

Lisans Pedagojik Formasyon Eğitimine İlişkin Uygulama Esasları için tıklayınız.