Ana Sayfa
Duyurular
Balkan Ülkelerindeki Türk Kültür Varlıklarını Yerinde Öğrenme Projesi
Balkan Ülkelerindeki Türk Kültür Varlıklarını Yerinde Öğrenme Projesi

Balkan Ülkelerindeki Türk Kültür Varlıklarını Yerinde Öğrenme Projesi

Tarih Bölümü, üniversitemiz tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. 43 Öğrencisini "Yerinde Öğrenme" projesi kapsamında Balkanlara götürdü.

Projenin konusu, "Balkan Ülkelerindeki Türk Kültür Varlıklarını Yerinde Öğrenme" olup; 
Organizasyon ve proje yürütücülüğünü bölüm öğretim üyelerinden Doç.Dr. Lütfi Şeyban yaptı.

Çalışmada, sırasıyla Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk ve Yunanistan olmak üzere toplam 7 ülkedeki Osmanlı medeniyet merkezlerinde kalan Türk izleri ve eserleri yerinde öğrenildi.

Bu suretle öğrencilerin tarih bilgisi, bilinci ve formasyonunun gelişimine önemli katkılar sağlanmış oldu. Daha da önemlisi, teorik tarih dersleri, çağdaş bir uygulama örneğiyle bütünleştirilerek etkili bir öğrenme sağlanmış oldu.

Ayrıca, öğrenciler bu proje kapsamında üniversitemiz tarafından resmen görevlendirilerek, hizmet pasaportuyla yurt dışında yerinde öğrenme etkinliğine ilk kez katılmış oldu. Dolayısıyla, bu etkinliği CV'linde, "Resmi Görevlendirme ile Balkanlarda Osmanlı-Türk Kültür Varlıklarını Yerinde Öğrenme Projesine Katılım" şeklinde işleyebileceklerdir.

Bundan sonraki amacımız ise, her yıl farklı öğrencilerimizin katılımıyla bu projeyi bir AB veya TÜBİTAK veya YTB projesi olarak geleneksel hale dönüştürebilmek ve bu şekilde tarih derslerimizin çağdaş yöntemlerle daha verimli ve etkili kavranmasını sağlamaktır.

Fotoğraflar