Bahar Dönemi Derse Yazılma ve Danışmanlık

2015-2016 Bahar Dönemi Derse Yazılma işlemleri, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü Saat 9:00’dan itibaren başlayacaktır. Öğrenci derse yazılma işlemini tamamladıktan sonra, Danışman Öğretim Elemanının @sakarya.edu.tr  uzantılı mail adresine Bilgi Mesajı gelecektir. Danışman, mesajın altındaki linki tıklayarak, SABİS’teki Danışmanlık Yönetim Sistemi’ndeki Öğrenci Derse Yazılma ekranına yönlendirilecektir. Danışman Onayıyla öğrencinin derse yazılımı tamamlanmış olacaktır.

Danışman Öğretim Elemanının öğrencinin seçtiği dersleri onaylamaması durumunda, Reddet butonuna bastıktan sonra gerekçesini yazacak ve Öğrenciye Mesaj Gönder butonuna tıklayacaktır. Öğrenci, danışmanının önerisini dikkate alarak (derse yazılma modülü üzerinde öğrenci-danışman görüş alışverişinde bulunabilecektir), kayıt işlemini sürdürecek ve tekrar danışman onayına sunacaktır.

Lisans Derse Yazılma Genel Kurallar :

• AA, YT, MU notlu dersler yükseltmeye alınamaz.
  • Çakışan dersler alınamaz. (Uzaktan Eğitim Lisans programları hariç)
  • Öğrenciye kendi öğretim türünün dersleri seçilebilir durumda gelir. Ancak çakışma varsa diğer öğretim türü aktifleşir. (uzaktan eğitim hariç)
  • Birden fazla gruplu derslerde öğrenciler numaralarına göre (ModN -n ders grup sayısı) varsayılan gruplarına karşılık gelen ders gruplarını seçebilir. Ders grubu değiştiremez. 2015-2016 Eğitim-öğretim yılı Güz döneminde, bu kural daha da geliştirildi. Yıl parametresi eklendi. Öğrenci her yıl artık aynı grupta yer alamıyor.
  • İngilizce destekli (INTRO) okuyan öğrencilere öncelikle derslerin varsa İngilizce grupları yoksa ModN e göre Türkçe ders grupları getirilir.
  • Öğrenci alttan DZ notlu derslerini ve ilk defa alacağı dersleri almadan bulunduğu dönemin derslerini seçemez.
  • Maksimum 40 AKTS ya da 30 AKTS+2 derse (bu durumda 40 AKTS geçilebilir) yazılma yapılır.
  • Bulunduğu döneme kadar tüm derslerini alıp başarmış olması kaydıyla Ortalaması >=3.00 olan öğrenciler üst sınıfın derslerine yazılabilir. 30 AKTS +3 ders veya 45 AKTS yazılabilir.
  • İntibak dersleri 40 AKTS’ye dahil değildir.
  • ÇAP öğrencilerinde çakışma kontrolüne Ana dalda seçtiği derslerde dahil edilir.
  • ÇAP öğrencileri 30 AKTS +3 ders veya 45 AKTS yazılabilir.
  • Her yarıyılda alabileceği Seçmeli Ders Sayı kontrolü yapılır.