Ana Sayfa
Duyurular
SAU Fef Tarih Bölümü “balkanlar'ın Tarihî Mirasıyla Buluşma” Projesi, 01 Ocak-30 Haziran 2016
SAU FEF Tarih Bölümü “Balkanlar'ın Tarihî Mirasıyla Buluşma” Projesi, 01 Ocak-30 Haziran 2016

SAU FEF Tarih Bölümü “Balkanlar'ın Tarihî Mirasıyla Buluşma” Projesi, 01 Ocak-30 Haziran 2016

SAÜ. FEF. TARİH BÖLÜMÜ “BALKANLAR’IN TARİHÎ MİRASIYLA BULUŞMA” PROJESİ, 01 Ocak-30 Haziran 2016

 

SAÜ öğrencilerini Balkanlar’ın tarihî mirasıyla 2. kez buluşturan proje gerçekleştiriliyor.

Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nca desteklenen proje kapsamında, katılımcı/araştırmacı öğrenciler tarafından, Balkanların tarihi ve oralarda yaşayan Müslümanların durumunu araştıran 10 adet makale hazırlanırken; "yerinde öğrenme" formatında eğitim ve kültürel gelişim amaçlı teknik uygulama gezisi ise 28 Nisan-06 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Rektörümüz Prof.Dr. Muzaffer ELMAS’ın teşvikleriyle gerçekleşen projenin, organizasyon ve proje yürütücülüğünü bölüm öğretim üyelerinden Prof.Dr. Lütfi Şeyban yapmaktadır.

Çalışma geçen yıl 43, bu yıl ise 50 öğrencinin katılımıyla; ayırca, 2 öğretim elemanı ve 3 sivil toplum teşkilatının desteğinde yürümektedir.

Proje kapsamında teknik çalışma yapılacak destinasyon şöyledir: Kırcaali, Filibe (Plovdiv), Sofya, Belgrad, Saraybosna, Mostar, Blagay, Poçitel, Dubrovnik, Trebinje, Hersec Novi, Kotor, Budva, İşkodra, Tiran-St., Naum, Ohrid, Üsküp (Skopje), Selanik ve Batı Trakya (Gümülcine).

Bu proje sayesinde, öğrencilerimizin teorik tarih ders bilgileri çağdaş bir uygulama örneğiyle bütünleştirilerek, etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır. Ayrıca katılımcı ve görevli öğrenciler, CV'lerine önemli bir madde ekleyebileceklerdir.