The International Research Network Pax Byzantino-Slava Üyeliği

Bölümümüz The International Research Network Pax Byzantino-Slava üyesi oldu. Bu uluslararası ağ, birçok Avrupa ülkesinden 20'yi aşkın kurumunun katılımıyla 2015 yılında kurulmuştur. Ağın hedefleri, Bizans-Slav ilişkileri ve orta çağ araştırmalarına ağırlık vererek, Güneydoğu Avrupa'da akademik işbirliği, ortak faaliyetlerin düzenlenmesi ve akademik araştırma geliştirmeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Pax Byzantino-Slava üyeleri arasında Sırbistan Bilim ve Sanat Akademisi Bizans Araştırmaları Enstitüsü, Sofya Üniversitesi Bizans ve Slav Araştırmaları Merkezi, Cyril ve Methodius Bilim ve Sanat Akademisi Merkezi, Krakow Üniversitesi Slav Filolojisi Enstitüsü, Thessaloniki Aristoteles Üniversitesi Bizans Araştırmaları Merkezi ve Milano Ambrosiana Akademisi Slav Araştırmaları Bölümü yer almaktadır.

Bu ağ üyeliğiyle, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü’nün uluslararası faaliyetlerine önemli katkı sağlanacağı gibi aynı zamanda bölümümüzün çalışmalarının tanınması anlamına gelmektedir.