Ekle-Sil Duyurusu

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yürürlüğe giren yeni uygulama kapsamında daha önceden 4. haftada gerçekleştirilen zorunlu dersten geri çekilmenin kapsamı genişletilerek aşağıda belirtilen hususlar uyarınca uygulanacaktır.

Ekle-Sil İşlemleri

Yer: 115 Nolu Nöbetçi Araştırma Görevlisi Odası

Tarih: 3-4 Ekim 2019

Saat: 10:00-12:00 / 14:00-17:00

EKLE-SİL KURALLARI

• Öğrenci; akademik takvimde belirlenmiş olan ekle-sil tarihlerinde, danışmanının onayı ile ilgili yıl/yarıyılda seçmiş olduğu dersini/derslerini bırakabilir. Öğrenci, talep etmesi durumunda, sadece bıraktığı dersin/derslerin AKTS miktarınca seçeceği farklı derse/derslere derse yazılma kurallarına uygun olmak kaydıyla yazılma yapabilir. Ekle-sil işlemleri ilgili Eğitim Birimlerinde (115 nolu Nöbetçi Araştırma Görevlisi Odası) yapılacaktır.
  • Ekle-sil tarihlerinde grup değişikliği yapılamaz
  • Ekle-sil tarihlerinde öğretim türü değişikliği yapılamaz
  • Senato tarafından belirlenen ders açılma limitinin altına düşmesi halinde ilgili seçmeli dersten öğrenci silinemez.
  • Öğrenci ekle-sil işleminde grup seçimi yapamaz.
  • Öğrenci alt yarıyıllarda ilk defa yazıldığı veya DZ notlu dersini silip, farklı ders ekleyemez.